dijous, 9 d’agost del 2012

Polvorons blancs


Amb la recepta d’avui aquest raconet semblarà un recopilatori de receptes del món... Meh, meh, meh!! Receptes italianes, restaurants de varis tipus, i des d’avui, un postre mexicà.

L’altre dia, els meus amos, quasi sense planificar-ho, es van treure de la màniga un sopar temàtic, amb ‘nachos’, ‘burritos’ i uns postres d’allò més curiosos. Sí, ho sé, però així són els meus estimats amos... I jo, per col·laborar una mica amb aquesta raresa, avui us explicaré com van fer els postres que van menjar.

La recepta que van trobar per internet, s’anomenava: “Polvorons Blancs”

140 gr. de maicena (farina de blat de moro)
170 gr. de farina
120 gr. de mantega (sense sal)
100 gr. de sucre
1 Ratlladura de llimona

No us espanteu, que la recepta es extremadament senzilla.

Per començar, agafareu un bol gran, que us permeti treballar amb ell. Quan el tingueu, posareu al seu interior, tots els ingredients que us he explicat i començareu a mesclar amb les mans (compte!! A màquina no val!!). Pel que vaig poder observar, és molt senzill, únicament necessitareu una dosi alta de paciència, meh meh meh!!

El procés de mescla finalitzarà quan tots els ingredients estiguin perfectament mesclats, o el que és el mateix, quan us sigui impossible distingir-los (segons els meus amos, ho van deixar quan la massa semblava un munt de formatge en pols). La mescla els va quedar així:



No és difícil, veritat? Bé, arribats en aquest punt, només us faltaran dos passos: donar forma als polvorons i fornejar-los.

Per donar forma als polvorons, agafareu grapat de mescla i amb les mans anireu pressionant-la i compactant-la a la vegada que, molt poc a poc i amb molt de compte (heu de tenir en compte que es tracta d’una mescla seca, per lo que es trenca amb facilitat) li aneu donant forma de croqueta gegant.

Quan ho aconseguiu, ficareu els polvorons al forn que prèviament haureu pre-escalfat a 200 graus. Quan el tingueu calent, ficareu els polvorons i baixareu la temperatura a 180 graus i els hi deixareu uns 25 minuts.

Per últim, un petit consell: Abans de treure els polvorons de la safata del forn, haureu de deixar-los refredar, doncs quan estan calents són molt tendres i es desfan fàcilment.

Els polvorons blancs tenen aquest aspecte:



Durs, dolços, i sobretot, segons vaig poder escoltar, molt diferents i originals.

2 comentaris: