dissabte, 16 de novembre del 2013

Pop a feira



Fa uns mesos ens vam sorprendre a nosaltres mateixos preparant una fabulosa amanida de pop. Com que ens va agradar molt, vam decidir continuar trastejant amb el pop, així que, vam optar per provar la recepta del “Pop a feira”.

Aquesta recepta compleix amb escreix els nostres objectius bàsics: és senzilla, sana i gustosa, així que sincerament, esperem que us agradi.

Per a quatre persones, necessitarem els següents ingredients:

1 pop mitjà (d’1 quilo aproximadament)
4 patates
1 ceba
Pebre vermell
Oli
Sal

Com segurament ja sabreu, el pop és un animal que una vegada cuit, pot quedar molt dur, per solventar-ho alguns cuiners utilitzen la tècnica de colpejar-lo repetidament. A nosaltres com que no ens agrada gens la violència utilitzarem un petit truc que vam aprendre. Aquest truc no és més que congelar-lo just després de rentar-lo i clar, descongelar-lo amb el temps suficient (amb unes 6 o 7 hores de marge, n’hi ha prou) per ser cuinat.

Amb el pop ja descongelat, agafareu una olla a pressió i hi posareu una bona quantitat d’aigua amb sal, i directa al foc. Quan l’aigua estigui bullint, haureu de submergir el pop tres vegades a l’aigua (o el que és el mateix, ficar i treure el pop) per finalment deixar-lo submergit juntament amb les patates i la ceba. Tanqueu l’olla i deixeu-la al foc durant uns 15 minuts (a comptar des de que comenci a sortir el vapor).

Passat aquest temps, traureu les patates de l’olla i les tallareu a llesques gruixudes tot i repartint-les per la base dels plats. Després, traureu el pop i el tallareu a trossos regulars (que us càpiguen a la boca) i els repartireu per sobre de les patates. Una vegada fet, ho espolvorejareu amb el pebre vermell, un pessic de sal i un raig d’oli d’oliva.

Us ha de quedar quelcom així:

Pop a feira
Una bona ració de 'Pop a feira'


Què us sembla? Us en guardem una ració la propera vegada?

Bon profit!!

3 comentaris:

  1. Caram, la pinta que te no és gens despreciable.Una ració per dinar no estaría gens malament hee.
    Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. A casa ens agrada molt i fem la recepta quan venen convidats o simplement algun dia per gaudir!! Petons

    ResponElimina