diumenge, 27 d’abril del 2014

Crema catalana

Parlar de postres es quelcom complicat, ja que gairebé tots tenim els nostres postres preferits, des dels flams al tiramisú, passant per coses més sofisticades com el Goxua o la Panna Cotta. Avui, mentre celebrem les nostres primeres 100 entrades en aquest petit racó, hem pensat que seria un bon moment per explicar-vos tot un clàssic, la “crema catalana”.

Fer una bona crema catalana és tant senzill com espectacular serà el gust que aconseguireu.

Aquests són els ingredients que utilitzarem (per a 6 racions):

1 Litre de llet
200 gr. de sucre
6 rovells d’ous
40 gr. de midó o farina de blat de moro
Pela d’una llimona
1 canó de canyella

El primer que farem serà posar a escalfar tres quartes parts de la llet, hi afegirem la pela de la llimona i el canó de canyella. No cal que arrenqui el bull, encara l’haurem d’escalfar bastant, ja que únicament volem aromatitzar la llet.

Mentrestant, separem els rovells de les clares, deixant els primers en un bol per tot seguit batre’ls. Seguidament incorporarem la llet que no hem escalfat i el sucre i ho batrem tot fins a deixar la mescla ben uniforme.

Quan ho tinguem ben barrejat, afegirem la farina de blat de moro (o el midó) i de nou tornarem a barrejar fins a dissoldre bé la farina.

En un altre bol, colarem la llet calenta (per netejar-la de la canyella i de la pell de la llimona), i hi afegirem també la barreja d’ous passada pel colador per tot seguir batre-ho tot.

Un cop fet, ho posarem en un cassó al foc i ho anirem remenant (amb compte de que no s’enganxi) fins que notem que comença a espessir. En aquest moment, ho traurem del foc i la repartirem per les cassoletes de fang, o els plats de postres que més us agradin.

Ja només ens faltarà posar a refredar la crema, per fer-ho, filmarem les cassoletes (per evitar que s’assequi la crema) i les posarem a la nevera.

Com a mínim us ha de quedar així:

Una ració de crema catalana
Una ració de crema catalana


Bé, de fet, us ha de quedar millor, ja que per exemple amb unes galetes o carquinyolis d’acompanyament, aquesta crema és de matricula.

Si vosaltres hi poseu la decoració, nosaltres hi posem la crema per celebrar les nostres primeres 100 entrades a “Cuina d’emergència”.

Bon profit!!!!

3 comentaris:

  1. Que bona!! M'encanta, la crema! Hi tinc debilitat!! ha ha ha

    ResponElimina
  2. Felicitats per les 100 entrades! Bona feina! Et torno la visita, jejeje he donat una volteta al teu blog i m'encanta el que he vist, vaig a posar al meu blog un enllaç del teu als meus blocs preferits per no perdre'm cap de les teves receptes, un petó Joan R.!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina