diumenge, 27 de juliol del 2014

Gaspatxo


Avui continuarem amb la nostra col·lecció de “plats frescos per l’estiu”. Per tal cosa, us portem un gran clàssic, segurament el clàssic més gran de la cuina espanyola, el “Gaspatxo”.

Aquesta recepta és tan fresca com senzilla. Voleu saber com el preparem a casa? Sí, doncs només heu de seguir els següents passos:

Primerament, prepararem els següents ingredients (per a dues persones, clar):

6 tomàquets ben madurs
Mig cogombre
Un tros de pebrot vermell
Un dent d’all
Una llesca de pa de motlle (sense crosta)
Sal
Oli
Vinagre

Per començar, netejarem bé els tomàquets. Quan els tinguem nets, partirem cada tomàquet en quatre trossos i aprofitarem per treure’ls bé el tall. A continuació, pelarem el cogombre i el tallarem juntament amb el pebrot vermell.

Una vegada ho tinguem tot tallat, ho ficarem tot al vas de la batedora, hi afegirem la llesca de pa, un bon raig d’oli i un altre raig de vinagre. Amb molt de compte, ho batrem tot fins aconseguir una crema ben fina i homogènia.

Una vegada aconseguida la crema, ho corregirem de sal i pebre i ho deixarem, com a mínim, dues hores a la nevera.

Arribats aquí, ja només ens faltarà presentar-ho. Per fer-ho, us recomanem uns encenalls de pernil ibèric i uns quants “picatostes”. Més o menys, com això:

Una ració de Gaspatxo amb encenalls de pernil ibèric
Una ració de Gaspatxo amb encenalls de pernil ibèric


Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada