diumenge, 20 de juliol del 2014

Vichyssoise


Avui, tot i que us pugui semblar estrany, us explicarem la recepta d’una altra crema. Sí, en aquesta ocasió la del clàssic de la cuina francesa: “Vichyssoise”. Aquesta crema la podem prendre tan freda com calenta, per tan és una excel·lent opció tant per a l’estiu com per a l’hivern.

Aquesta recepta és molt, però que molt senzilla, de veritat. Només necessitem els següents ingredients (per a dues racions):

2 porros
100 ml. de crema de llet
Una patata mitjana
Una ceba tendra
Mig litre de brou de verdures (o de pollastre)
15 gr. de mantega
Oli
Sal
Pebre

El primer que farem serà bullir la patata. Per fer-ho, la netejarem, la pelarem bé i la deixarem bullint en una olla amb aigua salada durant uns 20 minuts.

Mentrestant, netejarem els porros traient-los les arrels i netejant-los bé de terra. Una vegada fet, tallarem tant els porros com la ceba tendra a lamines ben fines. Quan les tinguem tallades, posarem una olla al foc amb la mantega i una cullerada d’oli. Quan la mantega s’hagi fos, hi afegirem la ceba tendra i els porros i ho farem coure a foc lent fins que canviïn de color.

Quan això succeeixi, afegirem el brou i ho deixarem cuinar tot uns 20 minuts a foc lent.

Passat aquest temps, traurem l’olla del foc i hi afegirem la crema de llet mesclant-la bé. A continuació, batrem molt bé tots els ingredients amb l’ajuda de la batedora elèctrica fins aconseguir una crema ben fina i homogènia.

Arribats en aquest punt ja només us faltaran un parell de detalls, rectificar de sal i pebre i posar la crema a la nevera per tal que es refredi bé.

Aquesta és una de les múltiples presentacions possibles:

Una vichyssoise amb encenalls de pernil
Una vichyssoise amb encenalls de pernil


Bon profit!!

1 comentari:

  1. Que bona la vhyssoise. oi? jo la vaig publicar fa uns dies també... Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina