dilluns, 18 de maig del 2015

Producte de temporada. Maig: Albergínia


Com qui no vol la cosa, ja hem arribat a maig, i amb ell ja tenim aquí els primers calors i comença la temporada de les albergínies, una de les verdures que més ens agraden i que a més, més aplicacions li hem trobat a la cuina.

Des de maig fins a finals d’any podem degustar aquesta verdura cilíndrica d’entre 10 i 30 centímetres, amb pell llissa i una gama de colors que oscil·la entre morat i negre. La se va polpa és blanca, esponjosa i amb un gust lleugerament amargant.

D’origen asiàtic, es cultiva des de fa milers d’anys i la seva extensió per la ribera mediterrània es va produir amb rapidesa, on des de fa un munt d’anys és altament reconeguda i apreciada.

Aquest vegetal té entre les seves característiques, l’escassetat de calories (un 92% és aigua) es combina amb una bona aportació de potassi i vitamines com A, B1, B2, B3 i C.

A la cuina, l’albergínia constitueix un potent aliat a l’hora de crear plats sans i gustosos, tot i que així sí, cal cuinar-la sempre, però amb compte, ja que si el que volem fer és fregir-les o passar-les per la paella, la seva carn absorbeix una gran quantitat d’oli si abans no les fem suar (és a dir, hem de deixar-les descansar quasi mitja hora espolvorejades amb sal).

A nosaltres ens encanten les albergínies i les emprem tant d’acompanyament de molts plats, com d’ingredient principal en molts d’altres. Com a exemple d’aquests plats, avui us recomanem les següents receptes:

  • Arròs amb albergínia confitada. Aquest és un arròs senzill i original, una recepta amb dos protagonistes, l’arròs blanc i el nostre producte del mes, l’albergínia. Aquí teniu la nostra recepta.
  • Torrades d’albergínia. Una gran opció per fer un sopar amb amics. Unes torrades originals amb un toc d’espècies que no deixa indiferent a ningú. Us recomanem que les proveu a través d’aquesta recepta.
  • Tombet mallorquí. Tot un clàssic de la cuina mediterrània que aconsegueix unir la tradició i el vegetarianisme. A casa ens encanta i el preparem tot sovint, us el recomanem totalment, així que, aquí teniu la nostra particular recepta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada