diumenge, 18 d’octubre del 2015

Mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols


Des de fa molt temps, a casa estàvem donant moltes voltes a cuinar i tastar un aliment molt apreciat en cercles vegetarians i vegans que ens cridava molt l’atenció, el seità. Per això, quan vam decidir implantar un dia 100% vegetarià a la setmana vam veure que havia arribat el moment de tastar-lo, cosa que vam fer amb aquesta recepta que avui us presentem: unes “mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols”.

La recepta és molt senzilla i per fer-la necessitarem els següents ingredients:

300 gr. de seità
1 ou
Pa ratllat
1 dent d’all
100 gr. de pèsols
Tomàquet fregit
½ ceba
Sal
Oli d’oliva

El primer que farem serà preparar el seità. Per fer-ho, posarem el seità i un gra d’all al vas de la picadora y el picarem finament. Quan això estigui fet, ho reservarem en un bol.

A continuació, hi afegirem un ou amb un pessic de sal, varies cullerades de pa ratllat i ho mesclarem tot ben bé. Si veiem que queda massa líquid, hi afegirem més pa i repetirem el procés.

Fet això, posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent hi afegirem la ceba picada ben fina i la cuinarem fins a cristal·litzar. Quan ho hagi fet, hi afegirem el tomàquet i ho deixem uns 5 minuts més a foc lent. Passant aquest temps, afegirem el pèsols amb un vas d’aigua, ho salpebrarem tot i ho deixarem coure uns 12 minuts més.

Mentre el tomàquet es va fent, nosaltres aprofitarem per fer les boles de seità talment com si féssim unes mandonguilles convencionals, les passarem per pa ratllat i de nous, les reservarem. Un cop les tinguem totes fetes (amb aquestes quantitats en tindreu per fer-ne, més o menys, una dotzena), posarem una paella al foc amb una quantitat generosa d’oli.

Quan l’oli estigui ben calent, posarem les mandonguilles de seità a fregir (a tandes de tres o quatre per anar controlant-ne la cocció). Quan estiguin fetes, les traurem i posarem sobre paper absorbent per tal de treure’n l’excedent d’oli.

Finalment, afegirem les mandonguilles a la paella amb el tomàquet i n’apagarem el foc per deixar-la tapada uns minuts abans de servir-les.

Així ens van quedar a nosaltres:

Mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols
Ració de mandonguilles de seità amb tomàquet i pèsols


Atrevides, delicioses i sorprenents. Un plat que tot el món hauria de tastar com a mínim una vegada a la vida.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada