diumenge, 5 de març del 2017

Borek d’espinacs i formatge feta



Amb l’entrada d’avui reprenem els nostres viatges gastronòmics anant directament cap a l’antic imperi otomà. Avui us explicarem com preparar un fabulós “Borek d’espinacs i formatge feta”.

El Borek que us presentem avui és una espècie de braç de gitano que combina de forma excepcional el sabor dels espinacs i el del formatge feta en un plat totalment vegetarià, un plat amb el 100% del sabor i el 100% mediterrani.

Per fer un Borek de 3 o 4 racions, necessitarem els següents ingredients:

400 g d’espinacs
100 g de formatge feta
50 g de mantega en pomada
8 fulls de pasta filo
1 ou
1 dent d’all
Oli

Començarem l’elaboració d’aquest plat posant un parell de cullerades d’oli en una paella. Quan estigui una mica calent hi afegirem el dent d’all laminat i el deixarem un parell de minuts per tal que s’escalfi i deixi anar el seu sabor. Passat aquest temps, retirarem l’all i afegirem els espinacs a la paella.

Deixarem uns minuts els espinacs fent-se a foc lent fins que hagin reduït el seu volum. Un cop fet, les retirarem del foc i les tallarem a trossos petits. A continuació, ratllarem el formatge feta i el reservarem.

A continuació, en una superfície llisa hi estendrem una de les fulles de pasta filo i la pintarem amb mantega, acte seguit, la taparem amb una nova fulla. Sobre aquestes fulles, repartirem una part del formatge ratllat i una part dels espinacs i de nou repetirem la cobertura amb dues capes de pasta filo pintades de mantega i una nova capa d’espinacs i formatge. Un cop fet, doblarem els costats de la pasta i enrotllarem les làmines formant una espècie de braç de gitano. Finalment, pintarem de nou el braç amb mantega i hi enrotllarem la resta de fulls de pasta filo per donar-li consistència.

Mentre s’escalfa el forn a 180 graus pintarem el braça amb l’ou batut. Un cop el forn hagi agafat la temperatura, hi posarem el braç i l’hi deixarem fins que s’hagi enrossit al nostre gust.

Aquest és un possible resultat:

Recepta del Borek d'espinacs i formatge feta
Detall del Borek d'espinacs i formatge feta


El Borek admet un munt de variants... dolç, salat, enrotllat com una ensaïmada, recte, amb pasta de full, amb filo, etc.

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada